• Camping Erve Harkink Waar u kunt genieten van bosrijk natuurschoon!

Over ons

Een beetje geschiedenis:
In 1947 was een pater van een jongensinternaat uit Rotterdam op zoek naar een plek om te kamperen in de omgeving van Lochem. Hij reed langs de boerderij van Erve Harkink en kon daar terecht. Ze hebben overnacht in de schuur en hadden zelf al hun spullen bij zich.
In de periode daarna kwamen vooral onderwijzers met hun gezinnen kamperen, omdat die mensen vakantie hadden.

Vader Harkink:
Camping Erve Harkink is door vader Harkink begonnen op de locatie waar ze nu nog steeds ligt: aan de voet van de Lochemseberg, in het buurtschap “Langen”.
Boerderij en erf zijn gelegen aan de zuidelijke zijde van de Zwiepseweg, tegen de laaggelegen gronden langs de Berkel. Deze lopen, gescheiden door wegen en paden, vloeiend over in de flank van het stuwwallandschap van de Lochemseberg.

De Boerderij:
“Erve Harkink” was vroeger ook al een oude “halle-huis” boerderij en is compleet gerenoveerd in 2003 – 2004. Van oudsher staat ze bekend als “Het Erve Harkink” (in de Middeleeuwen “Harckynck”) en behoort dan ook tot de reeks oude erven die reeds in de middeleeuwen op de hogere zandgronden langs de Berkel werden gesticht, toen ook al vallend onder de buurtschap “Langen“. Dit werd vóór de 16e eeuw ook reeds vermeld en omdat “Langen” waarschijnlijk al één van de vroegst ontgonnen delen in het huidige gebied is, dateert “Harckynck” daardoor wellicht al uit de 8e of 9e eeuw.